Fisk & skaldjurssoppa
Jag hade laxfilé och havskatt men vilka fisksorter som helst fungerar.
300 gr lax

500 gr havskatt
300 gr räkor
1 burk krossade tomater
1 ask philadelphiaost
2 msk hummerfond
1 Fänkål
1 gul lök
1 vitlök solo
1 apelsin
1 pkt saffran
Salt, chiliflakes efter smak
Hacka vitlök, lök och fänkål grovt och fräs i olivolja.
Häll på krossade tomater, fonden och två burkar vatten.
Riv ner apelsinskalet.
Låt puttra cirka 5 minuter.
Blanda i philadelphiaosten och mixa soppan slät.
Smaka av med kryddorna.
Skär fisken i rätt stora grytbitar.
Lägg ned dessa i grytan och låt den sjuda på ettans värme ca 15 minuter.
Kolla att fisken är genomkokt.
Lägg en näve räkor i en soppskål och häll över sopppan.
Servera, gärna med bröd.
Påminner lite om det vi gjorde på nyårsafton, supergott. Tänk att ingen annan gillade det då.
Men då blir väl någon annan på jobbet lycklig:)