Toves pinnbröd

Här kommer min yngsta gästbloggare; Tove!
För ett par veckor sedan var Tove med skolan och hälsade på scouterna och då fick dom göra pinnbröd, så nu gjorde hon det till hela familjen.
6 pinnbröd blev det av detta.



2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl vatten
salt

Knåda och snurra på pinne.
Grilla.

Här snurras det på pinnen.

 

Här är en färdig snurrad och Toves egna skrivna recept.

 

Mums!!

 

 

Mör i kroppen

Har nog ont i varenda muskel i min rygg.. Har grävt, kört skottkärror och målat idag. Jagade runt på nätet och letade pallkragar till trädgårdslandet. Bauhaus skulle ha 119:- för omålade och 249:- för målade. dyrt tycker jag, särskilt eftersom jag skulle ha 12 stycken... Provade då att ringa och kolla med Ö&B, och ja, 50:- styck var priset där! så vi lastade bilen full, handlade färg på Jula så nu har jag målat och det blir så fint så fint. Fortsättning imorgon :) här får ni en liten förhands titt.





Sesampanerad kyckling med stuvad fänkål

Gårdagens middag, började med att jag var sugen på testa stuvad fänkål. Googlade runt och hittade att det ofta serveras med panerad fisk. Och fisk ska vi äta imorgon så något annat måste det bli... Panerad kyckling blir väl bra då? och det blev det. Och stuvad fänkål då? supergott om du frågar mej!

2 vuxna, 3 barn och 2 små matlådor



Kycklingen:
800 gr kycklingfilé
fiberhusk
3 ägg
sesamfrön
Salt och peppar

Stuvad fänkål:
3 st fänkål
2-3 dl vispgrädde
100 gram Philadelphiaost
Salt och peppar

Skär fileérna på längden, cirka 1 cm tjocka bitar.
Lägg fiberhusk blandat med salt o peppar i en djup tallrik.
Knäck äggen och blanda i en annan tallrik.
Häll sesamfröna i en tredje tallrik.
Doppa i fiberhusken.
Doppa i ägget.
Doppa i sesamfröna.
Stek i rikligt med smör.

Fänkålen:
Skär fänkålen i lagom stora strimlor.
Fräs dessa i smör tills dom är lite mjuka.
Häll på grädde o p-ost.
Smaka av med salt och peppar.

RSS 2.0