TryggHansa bröd

Nu undrar ni väl alla vad i hela friden är detta!?! Men svaret är enkelt; i huset där jag jobbar, alltså trygg hansa-huset, finns en restaurang, kungsholmens konferens och matsal och där serverar dom ett så gudomligt gott bröd. Min kära vän Karin fixade fram receptet så nu får ni ta del av det. Tack söta Karin!
Jag har varmluftsugn och då räckte cirka en timme.
Om du har silikonformar slipper du smörja.

Två limpor blir det.



11 dl vetemjöl special

2 dl vetekli

2 dl havregryn

2 dl linfrön

4 dl solrosfrön

1 tsk salt

2 msk bikarbonat

2 dl mörk eller bak sirap

12 dl filmjölk

 

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda väl. Fördela smeten jämt i lätt smorda brödformar. Grädda på nedersta falsen i 1½-2 timmar, tills innertemperaturen är 96 grader. Låt svalna på galler.


Karin

sååå underbart gott bröd!

idag ska jag göra både fiskgrytan från förra veckan och baka trygghansa bröd :)