Pavlova med Hallonfromage och chokladgrädde

En favorit för mej är pavlova. Brukar oftast göra den med hallon och lemon curd men nu var det ju midsommar och då MÅSTE det ju vara jordgubbar. Gott gott!
Tänk på att den tar lite tid, fromagen måste stå minst fyra timmar för att stelna.
Detta blev en jättetårta, den fyllde hela plåten och rätt hög var den också. men den gick åt, vi var 13 personer och dom flesta tog mer än en bit...



Botten:

7 st äggvitor (rumstempererade)
1 nypasalt
2.5 3.5 dl socker
2 3 tsk maizena
1 1 tsk vitvinsvinäger
0.5 1 nypa vanlijpulver
3
Fyllning 1:
2 dl vispgrädde
2 dl grekisk youghurt
1 ask jordgubbar
1 dl florsocker
2 tsk gelatinpulver (eller motsvarande blad)

Fyllning 2:
2 dl vispgrädde
300 gram vit choklad


Garnering:
2 askar jordgubbar


1Botten:
Sätt ugnen på 180 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

Vispa äggvitorna med en nypa salt till en fast smet. Vispa i sockret, en tredjedel i taget, tills marängsmeten är hård och blank. Vänd försiktigt ned maizena, vinäger och vanilj.

Bred ut smeten på bakplåtspapperet i en cirkel och gör kanter så det blir som en skål.

Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 150 grader. Grädda i 1 timme och en kvart. Stäng av ugnsvärmen och lämna pavlovan att svalna i ugnen.

Fyllning 1:

Lägg gelatinet i lite kallt vatten, låt stå 5 minuter.

Smält gelatinet tillsammans med lite av youghurten.

Vispa grädden ganska hårt. häll i jordgubbarna och vispa med dessa.

Blanda i florsocker och resten av youghurten och även gelatinet.

Ställ i kylskåp cirka 4 timmar eller mer.

Fyllning 2:

Koka upp grädden och ta av kastrullen från värmen.

Bryt ned chokladen i grädden och rör om tills den smälter

Ställ att svalna, vispas sedan tjock.

Lägg i jordgubbsfromagen i botten.

På med chokladgrädden över.

Garnera med skivade jordgubbar.


 

Kerstin
2011-06-25 @ 20:45:20
URL: http://vammelby@blogspot.com

Ja nog var den smarrig allt, synd att man var så mätt efter buffén bara!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0