Pavlova med Hallonfromage och chokladgrädde
Tänk på att den tar lite tid, fromagen måste stå minst fyra timmar för att stelna.
Detta blev en jättetårta, den fyllde hela plåten och rätt hög var den också. men den gick åt, vi var 13 personer och dom flesta tog mer än en bit...
Botten:

7 st äggvitor (rumstempererade)
1 nypasalt
3.5 dl socker
3 tsk maizena
1 tsk vitvinsvinäger
1 nypa vanlijpulver
Fyllning 1:
2 dl vispgrädde
2 dl grekisk youghurt
1 ask jordgubbar
1 dl florsocker
2 tsk gelatinpulver (eller motsvarande blad)
Fyllning 2:
2 dl vispgrädde
300 gram vit choklad
Garnering:
2 askar jordgubbar
Botten:
Sätt ugnen på 180 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Vispa äggvitorna med en nypa salt till en fast smet. Vispa i sockret, en tredjedel i taget, tills marängsmeten är hård och blank. Vänd försiktigt ned maizena, vinäger och vanilj.
Bred ut smeten på bakplåtspapperet i en cirkel och gör kanter så det blir som en skål.
Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 150 grader. Grädda i 1 timme och en kvart. Stäng av ugnsvärmen och lämna pavlovan att svalna i ugnen.
Fyllning 1:
Lägg gelatinet i lite kallt vatten, låt stå 5 minuter.
Smält gelatinet tillsammans med lite av youghurten.
Vispa grädden ganska hårt. häll i jordgubbarna och vispa med dessa.
Blanda i florsocker och resten av youghurten och även gelatinet.
Ställ i kylskåp cirka 4 timmar eller mer.
Fyllning 2:
Koka upp grädden och ta av kastrullen från värmen.
Bryt ned chokladen i grädden och rör om tills den smälter
Ställ att svalna, vispas sedan tjock.
Lägg i jordgubbsfromagen i botten.
På med chokladgrädden över.
Garnera med skivade jordgubbar.
Ja nog var den smarrig allt, synd att man var så mätt efter buffén bara!