Fiskgratäng med spenat och hummersås

Oj vad det blåser idag. Men rätt skönt att sitta inne och se löven flyga åt alla håll...
Idag serverades det fiskgratäng här hemma, och wow så god den blev!



potatis och jordärtskocksmos
10 potatisar
5 jordärtskockor
smör
1 1/2 dl mjölk
2 äggulor

skala och koka potatis och jordärtskocka tills dom är mjuka.
I med en klick smör och mjölken. krydda med salt, vitpeppar och muskotnöt. I med äggulorna med.
kör med elvispen tills du har ett mos. Späd med mer mjölk om du vill ha den lösare.

Stuvad bladspenat
1 pkt fryst bladspenat
2 dl mjölk
2 msk mjöl
salt, vitpeppar, muskotnöt efter smak

Tina spenaten.
Vispa ihop mjölken o mjölet klumpfritt.
Krydda!
låt puttra i ca 10 minuter.

Hummersås:
2 msk smör
2 msk mjöl
2 msk hummerfond
1/2 dl vitt matlagningsvin
3 dl mjölk
Salt, vitpeppar, citron och dill efter smak

smält smöret, strö över mjöl.
Späd med mjölken.
Häll i fond, vin och kryddor.
Låt koka ca 10 minuter.

Lägg spenaten i botten av en form men lämna plats längs kanterna.
Lägg på pangasusfilér, vik dom dubbla, på spenaten.
Klicka ut moset längs kanten i hela formen.
Hälll på såsen.
Strö över hackad mozarella och ställ i ugnen 20 minuter.