Fiskgratäng med spenat och hummersås
Idag serverades det fiskgratäng här hemma, och wow så god den blev!
potatis och jordärtskocksmos
10 potatisar
5 jordärtskockor
smör
1 1/2 dl mjölk
2 äggulor
skala och koka potatis och jordärtskocka tills dom är mjuka.
I med en klick smör och mjölken. krydda med salt, vitpeppar och muskotnöt. I med äggulorna med.
kör med elvispen tills du har ett mos. Späd med mer mjölk om du vill ha den lösare.
Stuvad bladspenat

1 pkt fryst bladspenat
2 dl mjölk
2 msk mjöl
salt, vitpeppar, muskotnöt efter smak
Tina spenaten.
Vispa ihop mjölken o mjölet klumpfritt.
Krydda!
låt puttra i ca 10 minuter.
Hummersås:
2 msk smör
2 msk mjöl
2 msk hummerfond
1/2 dl vitt matlagningsvin
3 dl mjölk
Salt, vitpeppar, citron och dill efter smak
smält smöret, strö över mjöl.
Späd med mjölken.
Häll i fond, vin och kryddor.
Låt koka ca 10 minuter.
Lägg spenaten i botten av en form men lämna plats längs kanterna.
Lägg på pangasusfilér, vik dom dubbla, på spenaten.
Klicka ut moset längs kanten i hela formen.
Hälll på såsen.
Strö över hackad mozarella och ställ i ugnen 20 minuter.