Limemarinerade jordgubbar med nötter och kolasås

Håll i er för nu kommer sommarens smaskigheter!

Skulle göra efterrätt en dag och kunde inte alls komma på vad jag skulle göra så jag gjorde det jag var sugen på för dagen...
Ca 10 glas blev detta.


Limemarinerade jordgubbar

2 liter jordgubbar
2 lime
Honung efter smak

Snoppa av jordgubbarna och dela dom i lagom stora bitar.
Dela limen och pressa ut saften i en bunke.
Häll i honungen och rör om.
Häll det i över gubbarna och låt stå minst en timme.

Dulce de leche (kolasås)

Koka en burk kondenserad mjölk i vatten cirka 1 timme.
Se till att hela burken är täckt under hela koktiden annars kan burken explodera!
Låt burken svalna, sen är såsen klar!

Kanderade pecannötter

2 dl pecannötter
1 äggvita
0.5 dl strösocker
1 tsk malen kanel

Blanda nötter med lätt uppvispad äggvita.
Skaka nötterna med strösocker och kanel.
Rosta dem utspridda på en plåt med bakplåtspapper i cirka 10 minuter.
Låt svalna.

Varva jordgubbar och kolasås i glas, toppa med nötterna.