Lax & Spenatpaj
300 gram smör

6 dl mjöl (jag hade dinkelsikt)
3 msk vatten
Salt
600 gram rökt lax
250 gram fryst bladspenat
4 ägg
2,5 dl grädde
400 gram västerbottenost
Blanda ihop ingredienserna till pajdagen, tryck ut i 2 formar och ställ i ugn, 225 grader ca 10 minuter.
Skär laxen i mindre bitar och lägg den i formarna.
Tina spenaten i mikron. krydda med salt, vitpeppar och muskotnöt och fördela den över laxen.
vispa ihop, ägg och grädde. Krydda med salt, peppar och paprikakrydda. Blanda till sist i osten.
Häll blandningen i formarna.
Ställ in i ugnen, 165 grader cirka 50 minuter. Täck med folie om dom får för mycket färg.
Servera med romsås och sallad. Eller med tomat och Mozarella!
Degen klar i formarna, klara för ugnen.
Fyllningen!
Klart för ugnen!