Falsk toscakaka

Tycker att det är ett  hemskt tråkigt namn på dessa godbitar, men kan inte komma på något bättre. Goda är dom i alla fall... Bakade till mitt kalas imorgon. Tårtan kommer förhoppningsvis imorgon..



Chokladkaka:

4 ägg

6 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

8 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

175 g smör


Toscasmet:

75 g smör

2 dl strösocker

1½ dl grädde

1 dl ljus sirap

200 g riven kokos

 

 

 

Vispa ägg och socker poröst. Blanda i alla övriga ingredienser, och sist det smälta smöret. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i 12-15 minuter mitt i ugnen, 200°

 

Blanda samman ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Koka upp under omrörning.

Ta ut kakan, låt den svalna en stund innan du brer toscasmeten över kakan och grädda sedan i ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor.