Köttfärslimpa med västerbottenost
Tre vuxna, två barn och en matlåda.
1 kg köttfärs

2 dl grädde
2 ägg
3/4 dl ströbröd
2 msk johnnys senap
1 msk farinsocker
Peppar, salt
2 dl riven västerbottenost
1 pkt bacon
ca 5 stora champinjoner
Blanda allt utom svamp, ost och bacon till en smidig smet.
Fräs champinjonerna i smör och salta o peppra dom.
Häll ut smeten i en ugnsform, och tryck ut den i formen.
Lägg ost över hela smeten och sen på med svampen.
Vik ihop köttfärsen så den formas som en limpa och täck för alla hål.
Linda bacon runt om, in i ugn 180 grader ca 1 timme.
Klart!
Getmesesås:
3 dl grädde
ca 250 gram GUDBRANDSDALENs mesost, röd förpackning
salt efter smak
1 msk vinbärsgele
Häll grädden i en kastrull. Skär osten i mindre bitar och låt den smälta på svag värme i grädden. Smaka av med salt och gele. Späd med mer grädde eller mjölk om den blir för tjock.
Matporr. Punkt! :D