Sill i mängder

Min plan var idag att lägga in sill till jul men fick ett paket med posten idag från Fiskexporten med åtta burkar sill så då tror jag att jag hoppar över det. Så på julafton blir det sillprovning!



Glöggtest

Glögg-fantast som jag är gick jag idag till bolaget för att införskaffa en flaska eller två och hittade då med lakritssmak i hyllan. Snappade snabbt åt mej den enda flaskan som fanns kvar och kände mej nöjd men skeptisk. Jag brukar nämligen tycka bäst om vanligt smaksatt glögg men eftersom jag ÄLSKAR lakrits var jag ju tvungen att testa.

Första reaktionen var hummmm, konstigt.
Andra var men gott!
Tredje eller är det det?

Nu efter ett glas så är betyget GOTT! Tydlig smak o lukt av saltlakrits, härlig eftersmak. Ja gott helt enkelt, men det är ju en annan sak än glögg. Glögg är glögg och ska glögg vara!

Herrgårds Starkvinsglögg Lakrits (nr 96835)
89 kronor för 750 ml


Betyg: svag ♥

Tortellini med sås av soltorkade tomater & ost

Idag var det en sån dag igen, kollade vad som fanns hemma och kastade ihop något. Här har ni resultatet. Jag har inte blandat ihop pastan med såsen och majsen av den enkla anledningen att man inte vet från dag till dag vad barnen gillar....
3 barn, 2 vuxna o en matlåda!



500 gram tortellini valfri sort
1/2 dl mjöl
1 msk smör
ca 5 dl mjölk
2 dl riven västerbottenost
1/2 burk soltorkade tomater creme
salt och svart peppar
majs och bladspenat

koka pastan enligt anvisningarna.
Tina spenaten och krydda den.
smält smöret, rör ner mjölet.
Späd på med mjölken.
Låt småkoka ca 10 minuter.
Häll i osten och cremen. Krydda efter smak.
När pastan kokat klart, blanda i spenaten.
Servera pastan med såsen och majs till dom som vill.

RSS 2.0