Coconut cream pie
Botten:
1 dl socker
3 dl mjöl
1 dl cocosflingor
1 tsk bakpulver
Fyllning:
4 dl cocosmjölk
2 dl mjölk
2 msk potatismjöl
3 äggulor
1 tsk salt
1 1/2 dl socker
3 dl cocosflingor
2 dl grädde
vit och mörk choklad
Botten:
Smält smöret i en kastrull.
Blanda i socker, mjöl och bakpulver i smöret.
Tryck ut degen i en pajform.
Grädda skalet cirka 15 minuter, 150 grader
Häll kokosmjölk, mjölk, äggulor, socker, potatismjöl och salt i en kastrull.
Blanda allt väl och låt detta sjuda upp under omrörning.
Krämen skall bli ganska tjock.
Häll sist i 2 dl av kokosflingorna och ställ krämen att svalna helt.
Rosta under tiden resten av kokosflingorna överst i ugnen i ca 150
grader tills de fått en gyllene färg.
Bred ut kokoskrämen i pajskalet och grädden över den.
Vispa grädden tjock och bred den på pajen när den svalnat.
Toppa med rostad kokos och riven choklad.