Ägg-gegga med falukorv och mozrella
Till middag igår gjorde vi det enkelt för oss eftersom vi står mitt i en renovering av sovrummet så då blev det hämt-pizza. Men till lunch fick tjejerna välja och då blev det omelett. tre vuxna och fyra barn smaskade i sig detta som en lättare lunch:
10 matskedar äkta vispgrädde
cirka 10 cm falukorv
1 bit mozarellacirka 10 cm falukorv
salt och vitpeppar
Skär korven i bitar, fräs den i stekpannan.
Blanda under tiden resten av ingredienserna utom mozarellan.
Häll smeten över korven och låt det stelna medans du försiktigt flyttar runt geggan.
När inget längre ser smetigt ut, dra av pannan från plattan och strö över tärnad mozarella.
Servera genast!
Smeten hopprörd, falukorven tärnad.
Fräs korven
På med smeten
Klart att smälla i sig!
Måste säga att omelett låter lite trevligare än ägg-gegga...;)) kram