Ägg-gegga med falukorv och mozrella


Till middag igår gjorde vi det enkelt för oss eftersom vi står mitt i en renovering av sovrummet så då blev det hämt-pizza. Men till lunch fick tjejerna välja och då blev det omelett. tre vuxna och fyra barn smaskade i sig detta som en lättare lunch:


10 ägg
10 matskedar äkta vispgrädde
cirka 10 cm falukorv
1 bit mozarella
salt och vitpeppar


Skär korven i bitar, fräs den i stekpannan.
Blanda under tiden resten av ingredienserna utom mozarellan.
Häll smeten över korven och låt det stelna medans du försiktigt flyttar runt geggan.
När inget längre ser smetigt ut, dra av pannan från plattan och strö över tärnad mozarella.
Servera genast!


Smeten hopprörd, falukorven tärnad.

 

Fräs korven

 

På med smeten

 

Klart att smälla i sig!

Lena

Måste säga att omelett låter lite trevligare än ägg-gegga...;)) kram

Monica

Ja, håller med. Men är nog inte riktigt rätt o riktigt att kallas omelett när man rör om i den...