Chili Con Carne

Idag blev det en härlig chili till middag. Krydda med det ni gillar. Jag brukar ha samba olek men den var tydligen slut så idag blev det tigersås och cayennepeppar.
Detta räckte gott och väl till 5 personer och 3 matlådor.



1,3 kilo köttfärs
2 lök
2 vitlöksklyftor
3 paprikor valfria färger
5 msk kalvfond
2 burkar krossade tomater
5 lagerblad
2 burkar vita bönor
samba olek efter smak
salt och peppar

Skala, hacka lökarna. Hacka paprikan. Fräs det i stekpanna. Ös över i en stor gryta. Fräs köttfärs i omgångar. Ös ned även den i grytan.
Tillsätt allt utom bönorna i röran och rör om.
På med lock och låt puttra i ungefär en timme.
Tillsätt bönorna och puttra i 10 minuter till.
Servera med tex baguette och en öl.


Ingredienserna

Serverat!

Hembakad baguette till, recept från www.recept.nu Per Morberg.

Dagens efterrätt!

 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0