pecannötpaj

Denna paj är otroligt god, recept från kokboken två systrars söta.



Mördeg:
150 g rumsvarmt Smör
2 Äggulor
3 dl Vetemjöl
5 msk socker

Fyllning:
2 dl Socker
2 msk Lönnsirap eller mörk sirap
100 g smält smör
2–3 msk Mörk rom
1 tsk Vaniljsocker
cirka 5 dl Pekannötter

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör och äggulor till mördegen. Blanda sedan i mjöl och socker. Tumma ut den i en låg pajform. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter.
Blanda under tiden till fyllningen. Rör ihop socker, sirap, smör och rom i en kastrull. Sjud över svag värme i några minuter. Den får inte koka! Ta från värmen och tillsätt vaniljsockret och sedan pekannötterna.
Bred ut fyllningen i det halvgräddade pajskalet. Ställ in pajen i ugnen och grädda i ytterligare 15 minuter.
Låt pajen svalna helt. Servera med vaniljglass eller grädde.