Pistagebullar
Jag gjorde hälften kanel och hälften dessa, så dubbla pistagesmeten om ni bara ska göra pistage.
Här finns beskrivning om ni vill göra snurror: http://www.pushbike.se/read.php?4,6164,6164#msg-6164
Och Micke Anderson, hör av dej när du är frisk så tar jag med en bulle eller två till dig :)

150 g Smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 dl vit sirap
2 tsk salt
4 tsk stött kardemumma
Ca 15 dl Manitoba Cream
1 pkt grön marsipan
50 gram mjukt smör (nästan rinnande)
pistageessens efter smak
hackade pistagenötter (kan uteslutas)
ägg
pärlsocker
Smält margarinet i en kastrull. Slå i mjölken och värm till fingervärme, 37°.
Smula jästen i degbunken, lös upp med lite av degvätskan.
Slå i resterande vätska, socker, salt och kardemumma.
Rör om.
Mät mjölet luftigt i litermått, tillsätt det lite i taget och rör degen slät och blank.
Täck och jäs till dubbel storlek, ca 1 timme.
Baka ut valfri form av bullar, på med fyllning.
Lägg antingen i bullformar eller direkt på plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa cirka 30 minuter.
Vispa upp ägget i en kopp. Pensla och garnera.
Grädda bullarna 5-10 minuter mitt i ugnen.
Låt svalna under duk.
Vill vi ha den 26:e till melodifestivalen...mums.
Och kaffe och ett glas gott vin säger Kenneth:9