Vild höstgryta
De gick då runt och plingade på grannarna runt oss men ingen var hemma, till slut hittade dom en som var hemma så dom kunde ringa mej. Men vad hjälper det när jag står på Centralen?? Hon var kissnödig och även nummer 2 gjorde sig påmind.. Jag sa åt henne och kissa ute och att jag ska skynda mej hem.
Så jag skyndade mej, sprang in i mataffären och köpte kantareller, sprang till bussen, kasta mej på cykeln och trampade med andan i halsen hem. Strunt i posten, cykeln kvar utanför garaget, uppför trappen, då hör jag två glada röster: -Hej mamma!!! Inga nödiga och lessna barn här inte. Men en slut mamma istället....
Efter att ha andats ut var det dags att laga mat. En god gryta med smak av vilt och kantareller bjöds det på idag. Uppskattades inte av barnen men av resten i alla fall!
450 gram viltskav
1 gul lök

kantareller
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk maizena
2 msk kantarellfond
100 gram getmeze
1 msk soja
5 enbär
persilja
Fräs dom rensade kantarellerna i smör i en stekpanna. Hacka löken grovt och kasta i den med i pannan.
Lägg lite smör i en gryta, och lägg i det halvtinade skavet och fräs det.
I med kantarellerna, grädde, hälften av mjölken, fonden, sojan, getmeze och kryddor.
Blanda 1 dl mjölk med maizenan och vispa i det med.
Låt puttra cirka 10 minuter.
Strö över persilja precis innan servering.
Servera med potatis morötter och rödvinbärsgele.
Tjoho! Ett inlägg, det tar sig:)
Stackars barn...kunde dom uträtta toabesök hos grannen dom ringde ifrån eller?
Mums, den maten ser jättegod ut!