Fiskgryta LCHF

Igår var det tjejträff hos mej och då gjorde vi, eller dom rättare sagt, denna fiskgryta enligt LCHF metoden. Blev gudomligt gott! Bra jobbat tjejer och tack än en gång för en trevlig kväll! och har jag missat något; hojta!

Fem tjejer som inte var blygsamma att ta för sig, och 2 barn som petade i maten plus en matlåda räckte det till...



Laxfilé ca 600 gram

2 stora pangasusfileér
2 burk kräftstjärtar
1 1/2 dm purjolök
1 gul squash
färska champinjoner
2 paprika
1 liten gul lök
färsk lime
sambal oelek

citronpeppar
Salt & peppar
100g philadelfiaost
4 dl vispgrädde
1/2 dl vitt vin

Fräs hackad lök med skivade champinjoner och purjolök i smör. Tillsätt tärnad paprika, fänkål och squash. Häll på grädde och ha i philadelfiaosten och vinet. Tillsätt kryddorna och saften från en lime. Lägg i bitar av fisk. När fisken är vit och såsen krämig så ta av grytan från spisen och tillsätt de avrunna (och sköljda för min del) kräftstjärtarna. Låt stå några minuter.




Kerstin

Mums den fiskgrytan ser underbart god ut...måste testas här hemma :)

Lena

ser ju gott ut,ska prova tror jag,men det blir nog lite kolhydrater till oxå;)