Majs och parmesansoppa
Till detta gjorde jag krutonger, istället för olivolja tog jag min rapsolja med basilikasmak som jag köpte på mässan. In i ugnen på grilläge, ca 10 minuter. Rör om då och då.
Räckte till två vuxna och två barn, men barnen tyckte inte om, däremot vi vuxna, mums! Eftersom jag vet att barnen är känsliga på grynighet i soppa så silade jag den, men det är frivilligt.
1 liten lök

1 stor burk majs
2 dl parmesan
2 dl grädde
6 dl mjölk
2 dl vatten
2 msk grönsaksfond
Salt, vitpeppar
Sambal olek
Fräs löken i lite olja.
Häll i majsen och rör om.
Häll på all vätska, låt det koka på svag värme ca 5 minuter.
Mixa så den blir så slät som möjligt.
Koka ihop den ca 5 minuter till.
I med parmesanen och smaka av med kryddorna.
Sila om så önskas.
Hmmm...tror jag är på barnens sida...fast jag har ju inte smakat förståss:))