Grekiska färsbiffar

Idag stod det grekiskt på menyn, och gott blev det!
2 vuxna, 2 barn och 2 matlådor.

Glömde i min hungriga hast att fota, tyvärr..



700 gram köttfärs
2 ägg
1 dl mjölk eller grädde
1 dl spad från oliver
1 feta ost
2 msk honung
salt, svart peppar och persilja efter smak

Hacka fetaosten i små bitar.
Blanda alla ingredienserna i en bunke.
Forma lagom stora biffar och stek i stekpanna.

Servera med klyftpotatis, sallad och tzatziki.

Korvgryta i repris

Tänkte blogga dagens middag men insåg att jag redan gjort det. Men dagens blev en del justeringar och den blev galet god! Istället för grädde hade jag sojamjölk, kryddade med balsamico, salt, peppar och lite socker... Serverade med gräddfil och baguette.



Korvgryta


Cheesecakebrownies

Igår firade vi Mogge och hans bror, och jag stod för efterrätten. goda blev dom men mäktiga...
Cirka 20 stycken blev det.



150 gr smör
200 gr mörk choklad
3 ägg
3 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver

400 gr philadelphiaost
1 äggula
1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljessens
rivet skal av 1 citron


Smält smöret och rör ut kakaon i det. Låt svalna.
Rör under tiden ihop äggen och sockret.
Blanda bakpulvret med mjölet och vänd sedan ner det i äggsmeten
tillsammans med smöret.
Rör ihop färskosten med äggula, socker och vanilj.
Klä en ugnsform med bakplåtspapper och häll i browniesmeten.
Klicka ut färskoströran och dra ut den i fina mönster med hjälp av
en kniv.
Grädda kakan långt ner i ugnen i 150 grader ca 30 minuter.
Låt svalna och skär kakan i rutor.
Servera med vispad grädde och hallonsås.


RSS 2.0