Tekaka med morot

Bakade tekakor idag efter önskemål från Pontus. Har bakat dom tidigare men inte med morötter i. Det blev riktigt gott. Mjölsorter tar du vad du vill, jag hade hälften rågmjöl och hälften vete idag.
18 stycken gav receptet.


5 dl vatten
1 påse torrjäst
1 dl olja
3/4 dl ljus sirap
1,5 tsk salt
1 stor riven morot
Cirka 14 dl mjöl

Blanda vatten, olja, sirap och salt i en kastrull och värm till fingervarmt.
Mät upp ca 11 dl mjöl i en bakbunke, tillsätt jäst och rivna morötter.
Häll på vattenblandningen och blanda till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
Låt jäsa 1 timme under bakduk.
Forma små bollar och platta ut dom runda och fina.
Placera dom på en plåt med bakplåtspapper eller en mjölad plåt.
Nagga med en gaffel och jäs i 35 minuter.
Grädda tekakor ca 5 minuter i 250 grader varm ugn.