Smörgåstårta

 
För en vecka sedan firade vi Mogges födelsedag och då blev det smörgåstårta. Åhh så gott det var!
Räckte till ca 17 personer, skrattretande då det stod 30 personer i orginialreceptet vilket man aldrig ska lita på!
 

Fyllning 1:
200 g rökt skinka
6 hårdkokta ägg
1 gul lök
2 dl gurkmix
3 dl majonäs
salt och peppar
 
Fyllning 2:
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 dl röd eller svart kaviar
200 g crabsticks
200 g skalade räkor
 
Topping:
2 dl vispgrädde
1 dl majonäs
salt och peppar
 
Dekoration:
3 formfranskor
4 hårdkokta ägg
räkor
kräftstjärtar
röd och svart kaviar
rökt lax
ostskivor
sallad
gurka
tomat
mandarin på burk
vindruvor
lime
 
Fyllning 1:
Skala och hacka äggen.
Strimla skinkan fint och hacka även löken fint.
Blanda skinka, ägg, lök, bostongurka och majonnäs.
Smaka av med salt och peppar.
 
Fyllning 2:
Vispa grädden hårt och rör därefter i créme fraiche.
Hacka krabbmix pinnarna och räkorna fint och blanda i.
Smaksätt med kaviar och salt o peppar.
 
Skär bort kanterna på brödet och lägg ut ett lager på en bricka så det täcker.
Bred på fyllning nummer ett.
Nytt lager bröd.
Bred på fyllning två.
Nytt lager bröd.
Täck hela tårtan med fuktigt bakplåtspapper och ställ kallt över natten.
 
Dag 2:
Vispa grädden till toppingen hårt.
Blanda i majonäsen och smaka av med salt och peppar.
Bred toppingen över hela smörgåstårtan.
Strimla salladen och lägg över hela ovansidan av tårtan.
Skiva gurkan och sätt fast skivorna på kanten.
garnera resten enligt bilden. :)