Kycklinggryta
Denna var riktigt god, med smak av Thai. Den som vill har den färska ananasen i grytan men här gillas inte ananas av alla så då serverar jag den bredvid istället.
Glömde fota innan jag åt så fick fota min matlåda istället...
800 gram kycklingfilé
4 msk olja
1 vitlöksklyfta
4 tsk Chilisås
1/2 dl naturell youghurt honung
Ingefära Salt, svartpeppar & paprikapulver
1 purjolök
2 dl grädde
1 burk cocosmjölk
Gör såhär:
Gör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, chilisås, youghurt, ingefära , salt, peppar & paprikapulver.
Strimla kycklingen. Låt den ligga i marinaden över natten.
Stek kycklingen i omgångar, tillsätt purjon. Fräs morötter.Lägg över allt i en gryta och häll på grädde och kokosmjölk, låt puttra 15 minuter. Smaka av!