Rättikagratäng
Borde såklart tagit ett foto på bara gratängen, men missade det :)
Räckte till 3 vuxna, 2 barn och en stor matlåda.

1 kg rättika
4-5 vitlöksklyftor
3 dl crème fraiche (34%)
200 g philadelphiaost
2 dl vispgrädde
Salt och peppar
2 dl lagrad ost
Värm ugnen till 155 grader.
Skala och skiva rättikan i tunna skivor.
Koka upp vatten med salt och koka rättikan i 10 minuter.
Häll av vattnet.
Hacka vitlöken.
Lägg rättikan i en form, och lägg vitlök på.
Strö över hälften av osten.
Blanda crème fraiche, philadelphiaost, vispgrädde, salt och nymald svartpeppar.
Fördela gräddblandningen över rättikan.
Gratinera gratängen i 30 minuter eller tills rättikan börjar kännas mjuk.
Ta ut gratängen och strö över resten av osten. Höj värmen till 225 grader.
Gratinera i 5-10 minuter, tills osten fått fin färg.
Skala och skiva rättikan i tunna skivor.
Koka upp vatten med salt och koka rättikan i 10 minuter.
Häll av vattnet.
Hacka vitlöken.
Lägg rättikan i en form, och lägg vitlök på.
Strö över hälften av osten.
Blanda crème fraiche, philadelphiaost, vispgrädde, salt och nymald svartpeppar.
Fördela gräddblandningen över rättikan.
Gratinera gratängen i 30 minuter eller tills rättikan börjar kännas mjuk.
Ta ut gratängen och strö över resten av osten. Höj värmen till 225 grader.
Gratinera i 5-10 minuter, tills osten fått fin färg.