Marängrulltårta med hallon och vit choklad

Detta smarriga recept hittade jag och gjorde om lite och bjöd svärmor & co på. Räckte till 10 bitar men dock rätt små, vi var så mätta efter maten....

 


 

  • 1 msk smör
  • 4 äggvitor
  • 1 ¾ dl strösocker
  • 100g hackade hasselnötter
  • 100g vit choklad
  • 150g philadelphiaost
  • 2 dl  turkisk youghurt
  • 200g hallon, helst färska

sätt ugnen på 175 grader. klä en bakform. 25×30 cm, med bakplåtspapper. smält smör och pensla pappret noga, detta för att marängsmeten inte ska fastna i pappret.
vispa äggvitorna till mjukt skum, tillsätt sockret i omgångar under tiden du vispar. fortsätt vispa tills smeten är tjock och blank. Blanda i hasselnötterna.

Bred ut smeten i formen och grädda 10 min eller tills marängen fått fin färg och är fast.

Stjälp upp den på sockrat smörpapper. låt svalna.

Om djupfrysta hallon används, låt dem tina och låt vätskan rinna av.

Smält chokladen i vattenbad. vispa färskost och crème fraiche till en slät smet, tillsätt den avsvalnade chokladen och hallonen.

Bred ut smeten över marängbotten, men inte ända ut till kanterna.
Rulla ihop rulltårtan hårt. svep in den i det sockrade pappret och plastfolie.

Låt rulltårtan ligga kallt en stund innan servering.