Revbenspjäll med glöggkryddning

Fick för ett tag sedan ett trevligt mail med erbjudande att testa en Crock-Pot och det tackar man ju inte nej till! För er som inte vet vad en Crock-pot är så kommer här en förklaring:

En aktiv livsstil innebär ofta ont om tid. Känns detta igen? Crock-Pot® är den bekväma vägen till god och nyttig mat för dig med ont om tid. Slow Cooking är otroligt lätt. Man behöver inte vara någon mästerkock. Lägg ingredienserna i grytan, starta din Crock-Pot® och gör något annat av dagen. Många timmar senare kommer du hem till en varm, inbjudande och hemlagad måltid.

Crock-Pot® Slow Cooker lanserades redan på 70-talet i USA. 40 år senare och med miljontals nöjda kunder världen över är den för många idag ett självklart redskap i hemmet. Många har frågat efter den i Sverige. Nu är den äntligen här.


Gjorde min första rätt i denna då i söndags då det stod revben på menyn. Mört och gött blev det. Nu var jag ju hemma denna dag, kan tänka mej ha ännu mer nytta av denna gryta när man inte är hemma istället. så fortsättning följer.
Här kommer då mina underbara revbensspjäll.


1,5 kilo revbensspjäll tjockskurna
2 gula lökar
3 stora morötter
1 dl vinglögg
1 msk soja
salt och svartpeppar
Farinsocker

Glaze:
1 msk glögg
1 dl sirap eller honung
1 msk soja
chiliflakes efter smak

Bryn spjällen så dom får lite färg runt om.
Skala och skiva morötterna och löken.
Lägg dessa i botten på Cock-potten och lägg köttet ovanpå.
Vispa ihop glögg med kryddor och farinsockret.
Häll detta i grytan på köttet.
Ställ in din gryta på hög, 4 timmar.
Ta upp köttet, skär det i bitar.
Pensla med glazen
in i ugnen högt upp, ca 10 minuter. pensla då och då. Passa så dom inte bränns.
Servera med t.ex ugnspotatis, gräddsås, broccoli och vinbärsgele.