Vegetarisk lasagne

Idag blev det lasagne, vegetarisk sådan. JAg tyckte den var supergod, men det var jag ensam om. Inga veggisar i mitt hus tydligen... Men karlarna åt i alla fall så det var ju inte helt hopplöst...
Mycket blev det i alla fall, 3 vuxna, 2 barn och 3 matlådor!



3 rivna morötter
1 lök
1 burk krossade tomater
2 pkt fetaost
Olivolja
500 gram fryst blad spenat
ca 10 champinjoner
1 liter mjölk
0,75 dl vetemjöl
1 msk smör
1 bit mozarella
riven parmensan
Diverse kryddor..

Börja med tomatsåsen:
Hacka löken och fräs den i oljan.
Lägg i morötterna efter en stund.
Fräs ihop det, häll på tomaterna.
Låt koka 20 minuter. Krydda med salt, vitpeppar, mejram, spiskummin och en gnutta socker.

Spenatröran:
Skiva champinjonerna och stek dom i smör.
Tina spenaten och lägg ned den i stekpannan.
Krydda med salt, vitpeppar och muskotnöt.

Bechamelsåsen:
Smält smöret, strö på mjölet och vispa.
Häll på mjölken, lite i taget.
Krydda med salt, vitpeppar och muskotnöt.

Ta fram en ugnsfast form, häll bechamelsås i botten.
Lägg på ett lager lasagneplattor.
sedan lägger du på hälften av tomatsåsen, strö över tärnad fetaost.
Lägg på ett lager lasagneplattor.
På med hälften av spenatröra. häll på lite bechamelsås.
Upprepa ett tomatlager och ett spenatlager till.
Överst häller du resten av behamelsåsen, ska vara rätt tjockt lager.
Skiva mozarellaosten och strö över den. Sist strör du över mycket parmesan över hela härligheten.
In i ugn, 180 grader, 30 minuter.
Servera med en god sallad.



Fräs campinjonerna i smör, i med spenat och krydda!


Tomatsåsen puttrar på spisen


Ett lager med tomatsås och massor med fetaost.


Ett lager spenat och bechamelsås.


Klart att servera!