Äppelmarängkaka
4 ägg

3 1/2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
50 gr smör
cirka 6 äpplen (mina är rätt små)
Sätt ugnen på 175 grader.
Spänn fast bakplåtspapper i botten på en springform.
Smörj formens kanter.
Separera tre av äggen.
Vispa samman det sista ägget med gulorna och tillsätt 2 dl socker. Vispa tills det är vitt och pösigt.
Blanda ned mjöl och bakpulver.
Smält smöret och blanda ned det i smeten. Häll sedan smeten i formen.
Skala och skiva äpplena och tryck ned dessa i smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
under tiden vispas äggvitorna med 1 1/2 dl socker till fast skum.
Ta ut kakan och bred ut marängen över kakan.
Ställ in i ugnen ytterligare 15 minuter.