Äppelmarängkaka

Mycket äppelrecpet blir det nu, men det kanske är fler än jag som har så mycket äpplen att ni inte vet var ni ska göra av dom? Om inte, välkomna på gratis självplock!



4 ägg
3 1/2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
50 gr smör
cirka 6 äpplen (mina är rätt små)

Sätt ugnen på 175 grader.
Spänn fast bakplåtspapper i botten på en springform.
Smörj formens kanter.
Separera tre av äggen.
Vispa samman det sista ägget med gulorna och tillsätt 2 dl socker. Vispa tills det är vitt och pösigt.
Blanda ned mjöl och bakpulver.
Smält smöret och blanda ned det i smeten. Häll sedan smeten i formen.
Skala och skiva äpplena och tryck ned dessa i smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.

under tiden vispas äggvitorna med 1 1/2 dl socker till fast skum.
Ta ut kakan och bred ut marängen över kakan.
Ställ in i ugnen ytterligare 15 minuter.