Saffransbiscotti

Detta blev allas stora favorit, utom min, hihi...
Kan berätta att våra mandlar torkades i ugnen ca 30 minuter istället för 5, eftersom precis när vi ställde in dom bestämde vi att det var dags för en paus med skinkmacka... men det gick det med, dom var mörkbruna men inte brända...

50 skorpor ska det bli, men så många fick inte vi ihop, ca 35 om jag inte minns helt galet...



3 ägg
125 gr smör
200 gr socker
1 gr saffran
450 gr mjöl
2 tsk bakpulver
200 gr skållad mandel
Rivet skal från en halv apelsin

Sätt ugnen på 150 grader.
Torka mandeln i ca 5-10 minuter.
Grovhacka mandeln när den svalnat.
Höj temperaturen till 200.
smält smör och tillsätt saffran.
Vispa äggen med socker, tillsätt de torra ingredienserna, apelsinskal, hackad mandel samt smöret.
Rör tills allt blandats.
Ta upp degen på mjölad bänk och rulla 2 längder.
Flytta över till plåt med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Låt längderna svalna ca 5 minuter.
Sänk temperaturen till 120 grader.
Skär sedan i sneda bitar ca 1 cm tjocka.
lägg på plåt med papper och torka i ugn ca 30 minuter.