Meny V.21


Lördag:  Grillat med potatissallad
Söndag: Ost och skinkpasta
Måndag: Ugnsfalukorv med makaroner
Tisdag:   Fiskgratäng
Onsdag:  Kassler med kantarellsås
Torsdag: Kyckling med pestosås
Fredag:   Kebabtallrik





Raggmunk

Idag blev det hederlig husmanskost här hemma, det är ju så gott!
Jag användare dinkel för att få det lite nyttigare men vanligt mjöl går bra det med.
Två vuxna, ett barn en matlåda.



2 dl dinkel fullkornsmjöl

1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet.
Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten.
Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult.

Klicka och bred ut smeten i stekpannan.
Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk.
Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
Servera raggmunkarna med knaperstekt bacon, lingonsylt och rårivna morötter.



Meny Vecka 20

Skulle ha lagt ut veckans meny i söndags men då strulade bloggen. Så då tänkte jag att jag skippar denna vecka men det gillades inte av två kollegor. Så här Monica och Leyla, kommer veckans meny, något försenad. Tack för att ni följer min blogg. Och tack till alla er andra med, det är så kul att höra er inspireras och att ni berättar när ni bakat eller lagat något från min lilla sida.

Som vanligt sträcker sig min meny från lördag till fredag av den anledningen att jag handlar på lördagen.



Lördag:   Grillat med potatissallad
Söndag:  Chickenbits med sötsursås och ris
Måndag:  Fiskpinnar med filsås, potatis, morötter
Tisdag:    Raggmunk med fläsk, lingon, morötter
Onsdag:  Spaghetti och köttfärssås
Torsdag:  Korv med stuvade morötter
Fredag:    Kebabtallrik



RSS 2.0