Fisk & skaldjurssoppa

Idag bjöds det på rykande fisk och skaldjurssoppa här hemma. Gott säger jag men ingen annan här hemma...  Så mycket rester blev det... Undras vem jag ska bjuda på lunch imorgon på jobbet...
Jag hade laxfilé och havskatt men vilka fisksorter som helst fungerar.


300 gr lax
500 gr havskatt
300 gr räkor
1 burk krossade tomater
1 ask philadelphiaost
2 msk hummerfond
1 Fänkål
1 gul lök
1 vitlök solo
1 apelsin
1 pkt saffran
Salt, chiliflakes efter smak

Hacka vitlök, lök och fänkål grovt och fräs i olivolja.
Häll på krossade tomater, fonden och två burkar vatten.
Riv ner apelsinskalet.
Låt puttra cirka 5 minuter.
Blanda i philadelphiaosten och mixa soppan slät.
Smaka av med kryddorna.
Skär fisken i rätt stora grytbitar.
Lägg ned dessa i grytan och låt den sjuda på ettans värme ca 15 minuter.
Kolla att fisken är genomkokt.
Lägg en näve räkor i en soppskål och häll över sopppan.
Servera, gärna med bröd.

Kerstin

Påminner lite om det vi gjorde på nyårsafton, supergott. Tänk att ingen annan gillade det då.

Men då blir väl någon annan på jobbet lycklig:)

Monica

precis, får väl se om någon tjingar här...