Michelles prinsesstårta

Förra helgen var det kalasdags igen, denna gången Michelle som fyllde 9 år och självklart skulle det vara en prinsesstårta, hon älskar ju marsipan!


Tårtbotten:
6 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning 1:
1 tsk vaniljpulver
3 dl mjölk
2 äggulor
1 msk socker
1 msk maizenamjöl
1 dl Vispgrädde

Fyllning 2:

3 dl vispgrädde
ca 80 gram zoo godis

Sätt på ugnen. Smörj och bröa en form med cocos.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och delas i tre delar.

Fyllning 1:

Vispa mjölk, ägg, socker ,maizenamjölk, vaniljpulver i en liten kastrull. Sjud under vispnig tills krämen tjocknar (den får inte koka). Låt svalna. Vispa grädden och vänd ner den i den kalla vaniljkrämen. Bred på på första botten.

Fyllning 2:

Häll grädden i en kastrull, och blanda i godiset, ett tips som jag missade, hacka gärna godiset innan så smälter det fortare.  När allt godis är smält så ställ den kallt i minst 6 timmar, över natten passar bra. Vispa sedan tills det blir fluffigt med elvisp. Bred på.

Lägg på sista botten, bred på grädde och lägg på färdigt marsipanlock. sikta florsocker över och pynta med fina sockerblad och rosor!

 RSS 2.0