Fylld lövbiff med råstekt potatis

Lördagens middag bestod av lövbiff med råstekt potatis med cheddarost. Nu använder jag inte äkta cheddar utan sån där färdig hamburgerost. Till detta serverade jag majs och Lohmanders bearniesås.

Receptet räckte till tre vuxna och tre barn.


Potatisen:


1 kg skalad och skivad potatis
3 vitlöksklyftor
smör och olja till stekning
cheddarost
salt och peppar

Biffarna:

6 stora bitar lövbiff
1 liten gul lök
Ajvar
balsamvinäger
6 skivor cheddarost


Skölj potatisen i durkslag och låt det rinna av ordentligt. Stek potatisen i smör och olja i omgångar. Krydda. Lägg vart efter i en ugnsform och lägg bitar av cheddarost över och ställ i ugnen cirka 20 minuter.
Finhacka löken, blanda med ajvar och balsamvinäger. Lägg ut biffarna och lägg på en ostskiva på varje och sedan en klick ajvarblanding. Vik ihop till ett knyte. Sätt fast med tandpetare eller bind ihop dom med steksnöre (jag hade inget av det hemma, det gick det med).
Stek dom tills dom är genomstekta.
Klart att servera med potatisen och valfria tillbehör.


Stek potatisen i smör och olja


Lägg i form, på med cheddar, in i ugnen.


Lägg fyllningen på lövbiffarna och vik ihop.


Stek i smör.


Serverat och klart!