Indisk kycklinggryta med Naanbröd
Jag brukar göra denna med turkisk youghurt men det hade jag glömt att köpa, men jag hittade en burk Creme Fraiche med smak av getost, honung och rosmarin, funkade det med!
Steg ett görs antingen kvällen innan eller på morgonen.
Steg 1:
1 kg kyckling
2 dl turkisk youghurt
Garam masala (efter smak)
salt
Ajvar
Dela kycklingen i lagom stora bitar och lägg i en stor bunke.
Häll i resten av ingredienserna och blanda om.
Ställ i kylskåp till senare.
Steg 2:

2-3 morötter
1 halvt vitkålshuvud
2 vitlöksklyftor (går bra utan med)
ca 200 gram cashewnötter
2 burkar cocosmjölk
1 burk krossade tomater
Garam Masala
Salt
Strimla grönsakerna, hacka vitlöken och fräs det i en stor gryta i smör.
Stek kycklingbitarna i omgångar i en stekpanna och lägg över dom i grytan.
Krydda med salt och Garam masala. Häll på en burk cocosmjölk och en burk krossade tomater.
Låt småkoka cirka 50 minuter.
Häll i en burk cocosmjölk till och finhackade cashewnötter.
Naanbröd:
2 dl vatten
1 pkt torrjäst
1 tsk salt
1 tsk garam masala
1,25 dl hett vatten (65 grader)
1,25 dl naturell youghurt med honung
1 msk olja
1 ägg
1 msk honung
2,5 dl mjöl
Blanda mjöl jäst och salt i en skål. Rör i vatten, honung, youghurt, olja och ägg. Blanda till en jämn smet.
Blanda i resten av mjölet och knåda till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
Kavla eller platta ut lagom stora bröd cirka 0,5 cm tjocka. Lägg dom på en plåt och grädda i 250 grader ca 6 minuter.
Kyckling i marinad
Fräs grönsakerna
Klart för servering!
Lovade Tove att visa denna bild, så....