Banoffee Pie

Detta gjorde jag till min son Pontus 18-årskalas (!) och det var så gott! Gjorde min egen variant av botten då det i orginialrecepten är tråkig mördegsbotten och Pontus ville ha något med daim.
 

 
Botten:
110 g smör
2 1/3 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dubbeldaim
smör att smörja med
 
Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk
3 bananer
3 dl vispgrädde
Socker
Vanilj
Choklad att pynta med
 
Börja med koka burken med kondenserad mjölk i 2 timmar. se till att den är täckt med vatten hela tiden.
Låt den svalna innan du öppnar burken.
 
Gör under tiden botten:
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt.
Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten.
Bre ut smeten i en smord pajform.
Grädda i ca 20 minuter.
Låt svalna.
 
Skiva bananerna och lägg på botten.
Bred på kolakrämen.
Vispa grädden, häll i lite vanilj och socker.
Bred grädden över hela pajen så det täcker.
Hyvla choklad över hela, jag hade vit och mörk.