Kycklingroulader med lök, persilja och bacon

Ligger lite efter, eller rätt mycket faktiskt..
detta gjorde jag förra helgen, receptet är Leif Mannerströms som han pratar om i reklamen för tunnskivad kyckling från kronfågeln. Jag trodde dessa skivor skulle vara tunnare, så nästa gång fileeár jag dom nog själv istället.
Mycket gott blev det i alla fall!
3 vuxna och 2 barn


ca 900 gram kycklingfileér tunnskivade
1 gul lök
1 pkt bacon grovt skuren
2 msk dijon senap
1 dl fryst hackad persilja
2 msk kycklingfond
5 dl vatten
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
salt och peppar

Fräs bacon och löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt dijonsenap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Trä upp dem sedan på grillspett, 2 på varje spett är bra. Stek sedan i olivolja. När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter.  Tag rouladerna ur pannan. Tillsätt creme fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.
Jag servereade med ugnsrostade bakpotatisar och brysselkål.