Delizie, LCHF

Åhhh, detta var så underbart gott så ni anar inte! Vill ni inte köra LCHF så funkar lasagneplattor med, färska då..

Två vuxna, två barn och en matlåda.



Pastan:
4 ägg
125 gr cream cheese
1/2 dl fiberhusk

Fyllningen:
1 Zucchini
Skinka
Hyvlad ost
200 gr cream cheese
Oregano

Tomatsåsen:
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpure
2 msk olivolja
1 dl grädde
oregano, salt, peppar (socker)

Ostsåsen:
2 dl riven smakrik ost
2 dl vispgrädde

Pastan:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggen pösigt.
Lägg i osten och fiberhusken i äggvispet och rör till en slät smet.
Fördela smeten på 2 plåtar med bakplåtspapper.
Lägg ett papper till på vardera plåt och platta ut smeten med händerna .
Ta en kavel och kavla så smeten blir riktigt tunn.
Låt papprern vara kvar och grädda 8-10 minuter.
Låt svalna, dra sedan bort pappret.
Dela plattorna i 2 delar så det totalt blir 4 plattor.

Dela zucchinin o hyvla tunna skivor med osthyvel och fräs den i en stekpanna i olja.
Bred ut cream cheese på "pastan" och krydda med oregano.
Lägg på skinka och ost och slutligen zucchinin.
Rulla ihop plattorna så att du får fyra rullar.
Slå in i plastfilm och låt vila i kylskåp.

Tomatsåsen:
Fräs hackad vitlök i olja.
Häll i tomaterna.
Låt puttra minst 10 minuter.
Häll i grädden och smaka av med kryddorna.

Ostsåsen:
Häll grädden och osten i en kastrull och låt det puttra ihop tills osten smält.
Salta och peppra.

Höj ugnen till 225 grader.
Ta ut rullarna och dela dom i cirka 3 cm höga stubbar.
Häll lite ostsås i botten av en ugnsform, ställ stubbarna på.
Häll över tomatsåsen och ringla över resten av ostsåsen.
Strö över parmesan.
Låt stå i ugnen ca 15 minuter.
Servera med grönsaker.