Coconut cream pie

Igår skulle vi på kalas hos min systers man och jag erbjöd mej givetvis att baka till kalaset. och det gjorde jag, denna ljuvligt goda paj. Tyvärr blev födelsedagsbarnet sjuk men då är det tur att man har goda grannar som kan hjälpa till att äta upp, tack Susanne och Jussi!



Botten:

200 fram smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 dl cocosflingor
1 tsk bakpulver

Fyllning:

4 dl cocosmjölk
2 dl mjölk
2 msk potatismjöl
3 äggulor
1 tsk salt
1 1/2 dl socker
3 dl cocosflingor
2 dl grädde
vit och mörk choklad

Botten:
Smält smöret i en kastrull.
Blanda i socker, mjöl och bakpulver i smöret.
Tryck ut degen i en pajform.
Grädda skalet cirka 15 minuter, 150 grader

Häll kokosmjölk, mjölk, äggulor, socker, potatismjöl och salt i en kastrull.
Blanda allt väl och låt detta sjuda upp under omrörning.
Krämen skall bli ganska tjock.
Häll sist i 2 dl av kokosflingorna och ställ krämen att svalna helt.
Rosta under tiden resten av kokosflingorna överst i ugnen i ca 150
grader tills de fått en gyllene färg.

Bred ut kokoskrämen i pajskalet och grädden över den.
Vispa grädden tjock och bred den på pajen när den svalnat.
Toppa med rostad kokos och riven choklad.