Wallenbergare

Wallenbergare ska ju egentligen göras på kalvfärs men är ibland svår att hitta så jag gjorde på nötfärs istället.

Tre vuxna, två barn och en liten matlåda.



600 gram kalv/nötfärs
5 äggulor
3 dl vispgrädde
Salt & peppar
Vitt bröd utan kanter (jag hade minibaguetter)
Smör
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
Soja
1 msk kalvfond

Lägg färsen, kryddor och äggulor i en bunke och blanda väl.
Tillsätt grädden lite i taget under hård omrörning med en slev.
Riv brödet till ströbröd.
Strö hälften av smulorna på ett smörpapper.
Dela färsen i 6 lika stora och cirka 1 1/2 cm tjocka biffar som lägges på smörpappret.
Strö över resten av ströbrödet.
Stek dom i smöret på lite under medelvärme ca 4 minuter per sida.
Vispa ur pannan med vispgrädden och mjölken.
smaka av med soja, kalvfond och salt och vitpeppar.

Servera med potatismos, ärtor, såsen och lingonsylt.