Fiskgratäng med kräftstjärtar

På dagens meny stod det fiskgratäng. Hade då i skrivandes stund i bestämt exakt vad som skulle göras utan det bestämde jag på väg hem.
Detta är vad det blev:



6 fiskfileér gärna pengasus
8 champinjoner
1 burk kräftstjärtar
Riven ost

Sås:
smör
dill
mjöl
1 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
2 msk hummerfond
1/2 dl vitt vin
salt och peppar

Potatismos med jordärtskocka:
10 potatisar
5 jordärtskockar
2 äggulor
smör
mjölk
salt och vitpeppar

Skär champinjoner i mindre bitar och fräs dom i smör. Salta.
Lägg några champinjoner på en fiskfile och vik ihop den.
Lägg i en gratängform.
Fortsätt så.

Såsen:
Fräs smör och dill.
Häll på mjölet och fräs en stund till.
Späd på med mjölk och grädde.
Smaksätt med fonden.
Låt koka ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Moset:
skala och skär potatis och kockor i bitar.
koka dom mjuka i saltat vatten.
Häll i smör, mjölk och äggulor.
Kör med elvisp tills det blir ett ganska slätt mos, jag gillar när det är lite bitar kvar...
smaka av med salt och vitpeppar.

Lägg mos runt kanten i formen.
Lägg kräftstjärtar på fisken.
Häll över såsen och strö över riven ost.

Servera med tex sparris och ärtor.




@Receptomaten

Ja tack, helt i min smak!

lena

vad gött! o lite penga sus skulle jag oxå behöva;)

Monica

Rolig du älskade syster...