Laxpasta

Det här var bland det godaste jag ätit, jag och tjejerna njöt för fullt!
Receptet kommer från Mitt Kök och räckte till 3 vuxna och 2 barn.
I orginalreceptet var det räkor men jag kände för kräftstjärtar...



600 gram lax
1 purjolök
1 fänkålshuvud
1 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 dl färsk dill
1 påse färsk bladspenat
1 burk kräftstjärtar
1/2 dl hackad gräslök
1 citron
olivolja
salt och svartpeppar

Skär laxen i stora tärningar.
Skölj och strimla purjo o fänkål.
Fräs den i olja i en stor stekpanna i oljan.
Tillsätt vinet och låt det koka in.
Häll på grädde och creme fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
lägg i laxen och dillen och låt det puttra i ca 5 minuter tills laxen är klar.
Lägg spenaten ovanpå och låt koka någon minut.
Vänd i kräftstjärtar och gräslök precis innan servering.
Servera till pasta, gärna tagliatelle, och en citronklyfta.