Brytbröd med soltorkade tomater

Till min 40 årsfest bakade jag brytbröd som jag bloggat om tidigare men denna gång lite anorlunda. Succé vart det så här kommer receptet som utlovat.


1 pkt jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
1 liten burk soltorkade tomater i olja, mixade
1 tsk salt
ca 6 dl mjöl, gärna Manitoba Cream
1 Ägg
2 1/2 dl riven parmesanost
Sesamfrön
Flingsalt

Lös upp jästen i lite av vattnet i en degbunke.

Tillsätt resten av vattnet, oljan, soltorkade tomater och saltet.

Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg ca 5 minuter i maskin.

Täck degen med en bakduk och låt jäsa ca 1 timme.
Tag upp degen på lätt mjölad bänk och arbeta den.

Rulla ut degen till en längd och skär i 15 lika stora bitar.

Forma dem till runda bullar.

Lägg dem i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.

Låt bullarna jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön, flingsalt och parmesanen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter i 200° C.
Låt brödet svalna på galler.

Karolina och Olivia
2011-08-16 @ 22:12:46
URL: http://KarolinaOlivia.devote.se

God kväll! Vi är två tokiga tjejer, som alltid har något mer eller mindre galet på gång. Kolla gärna in bloggen, vi kan nästan lova att du lämnar den med ett leende. Hoppas din dag har varit grym!

Karolina och Olivia
2011-08-16 @ 22:13:36
URL: http://KarolinaOlivia.devote.se

God kväll! Vi är två tokiga tjejer, som alltid har något mer eller mindre galet på gång. Kolla gärna in bloggen, vi kan nästan lova att du lämnar den med ett leende. Hoppas din dag har varit grym!

Frida
2011-08-16 @ 22:14:16
URL: http://fridajosephine.blogg.se/

Oj så gott det såg ut!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0