Brownies med Hallon och cream cheese
Glömde fota dom färdiga men ser ju rätt frestande ut innan dom åker in i ugnen med, eller hur?
Chokladsmet:
300 g mörk choklad
200 g smör
2 dl strösocker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Cream cheese smet:
200 g cream cheese ( typ Philadelphia)
1 dl florsocker
1 ägg
cirka 2 dl hallon
Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör ner chokladen och tillsätt mjöl och vaniljsockret.
Vispa ihop ingredienserna till cream cheese smeten.
Häll först chokladsmeten i en form, storlek 30x20 klädd med bakplåtspapper, sen cream cheese krämen ovanpå. Dra med en kniv försiktigt i smeten så kakan blir marmorerad. Tryck försiktigt ner hallonen över hela ytan.
Grädda 20 minuter i 175 grader. Låt svalna och skär sedan lagom stora bitar.
Så här såg min skål ut med 16 ägg och massa socker!
Tove hjälpte till att vispa den stora smeten