Brownies med Hallon och cream cheese

Bakade förra veckan dessa gudomliga brownies och bjöd alla på jobbet. 284 stycken har jag bakat, men här får ni recept som räcker till 15-25 stycken beroende på hur stora man vill ha...
Glömde fota dom färdiga men ser ju rätt frestande ut innan dom åker in i ugnen med, eller hur?


Chokladsmet:
300 g mörk choklad
200 g smör

2 dl strösocker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker


Cream cheese smet:
200 g cream cheese ( typ Philadelphia)
1 dl florsocker
1 ägg


cirka 2 dl hallon


Smält choklad och smör i en kastrull.
Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör ner chokladen och tillsätt mjöl och vaniljsockret.

Vispa ihop ingredienserna till cream cheese smeten.

Häll först chokladsmeten i en form, storlek 30x20 klädd med bakplåtspapper, sen cream cheese krämen ovanpå. Dra med en kniv försiktigt i smeten så kakan blir marmorerad. Tryck försiktigt ner hallonen över hela ytan.

Grädda 20 minuter i 175 grader. Låt svalna och skär sedan lagom stora bitar.


Så här såg min skål ut med 16 ägg och massa socker!

 

Tove hjälpte till att vispa den stora smeten