Raggmunk

Idag blev det hederlig husmanskost här hemma, det är ju så gott!
Jag användare dinkel för att få det lite nyttigare men vanligt mjöl går bra det med.
Två vuxna, ett barn en matlåda.



2 dl dinkel fullkornsmjöl

1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet.
Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten.
Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult.

Klicka och bred ut smeten i stekpannan.
Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk.
Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
Servera raggmunkarna med knaperstekt bacon, lingonsylt och rårivna morötter.



Ann-Sofi

Det är ju så gott!