Tiramisu
Vi hade många alternativ till vad vi ville ha men till slut föll valet på en tiramisu. Första gången för mej. Här kommer receptet som är för 4 personer men det blev dessert i 2 dagar för oss trots att vi var just fyra..
I orginialrecept ska det vara amaretto men vi hade bara baileys, men det är ju så gott!
2 äggulor
4 msk socker
2 msk Baileys
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde som vispats
16 savoiardikex
1,5 dl starkt kaffe
2 msk kakao
Ta fram en form som passar, ca 15 x 20 cm.
Lägg äggulorna i en skål och tillsätt sockret.
Vispa sedan till en jämn och ljusgul smet.
Tillsätt Baileysen och osten och vispa till en jämn blandning.
Blanda till sist i vispgrädden.
Lägg de 8 första kexen på botten av formen.
Droppa på kaffe, inte för mycket dom ska inte dränkas, men heller inte för lite.
Bred ut hälften av mascarponesmeten ovanpå.
Sikta över hälften av kakaon.
Lägg på de sista 8 kexen och bred på sista hälften av mascarponesmeten.
Låt stå i kylskåp till serveringen, minst 1 timme men gärna längre. Den blir bara godare av att stå ett tag så gör gärna tiramisun dagen innan servering.
Precis innan servering siktar du över resten av kakaon.